Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στις 26 Αυγούστου στο Βόλο η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (LEN) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Τα δυο Κολυμβητήρια του Δήμου Βόλου, το Κλειστό Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος» στη Νέα Ιωνία και το Ανοικτό Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου, ετοιμάζονται... να υποδεχθούν τους καλύτερους νέους αθλητές υδατοσφαίρισης από 20 χώρες του κόσμου.


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δ. Διαθεσόπουλος και ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Ν. Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκαν χθες τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία για την τέλεση των αγώνων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) κ. Π. Μαβίδης, ο διευθυντής Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας κ. Αλ. Μεταφτσής και ο Βολιώτης βετεράνος πολίστας Τ. Μαρινάγης.


Η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 8:30 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, με παρέλαση των ομάδων, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη χαμηλή οικονομική συνεισφορά της Πολιτείας στην διοργάνωση, ωστόσο εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι το Πρωτάθλημα θα στεφθεί από επιτυχία, χάρις και στη συμβολή του Δήμου Βόλου.


Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τις παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν στα δυο κολυμβητήρια και για το λόγο αυτό, αμέσως μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μεταξουργείο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των παρεμβάσεων.


Όπως τονίστηκε, τα δυο Κολυμβητήρια του Δήμου Βόλου πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης, εκτός από συγκεκριμένες ελλείψεις στο ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασης της εξέλιξης των αγώνων (αποβολές παικτών). Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι η διαμόρφωση δύο αιθουσών στο Κολυμβητήριο Βόλου για τη φιλοξενία του Γραφείου Τύπου και της Τεχνικής Επιτροπής.


Επίσης, στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΟΕ με τον Δήμαρχο Βόλου συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό σποτ για την προβολή της πόλης, το οποίο θα μεταδίδεται, πριν από κάθε αναμέτρηση, από την κρατική τηλεόραση που έχει αναλάβει την κάλυψη των αγώνων.
Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα ενδυναμώσει τη θέση της πόλης μας στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

«Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε, λίγους μήνες μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, ότι ο Βόλος είναι παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, αξιοποιώντας και την πλούσια εμπειρία από τη διοργάνωση ανάλογων αθλητικών γεγονότων κατά το πρόσφατο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου