Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σκηνές αστυνομικής ταινίας

Σκηνικό χολιγουντιανής αστυνομικής ταινίας με δεκάδες αστυνομικούς, μπλόκα περιπολικών στους δρόμους και καταδίωξη ήταν το φόντο της νέας μεγάλης επιτυχίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, με την εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος εμπορίας σκληρών ναρκωτικών.

Πρόκειται για την πολλοστή επιτυχία που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, έχοντας ανοίξει «πόλεμο» όχι με χρήστες και κατόχους μικρών ποσοτήτων, αλλά με μεγαλεμπόρους και συνδέσμους τους με τα στέκια τοξικομανών.

Από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση όμως λίγο έλειψε να διαφύγει της σύλληψης ο τρίτος της παρέας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εγκαταλείποντας μάλιστα το σημείο της εφόδου με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα υπό μάλης...

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην εθνική οδό, καθώς από το Πεδίο του Άρεως που καθορίστηκε ως σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ο ένας από τους δράστες κινήθηκε στη Ν. Αγχίαλο, ισχυρή δύναμη αστυνομικών «χτένισε» την περιοχή και κατάφερε να τον ξετρυπώσει στην ταράτσα τριώροφης οικοδομής που επιχείρησε να κρυφτεί.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Βόλου έστησαν μετά από πολυήμερες προσπάθειες την «παγίδα» σε εμπόρους ναρκωτικών, με την εμφάνιση ενός αστυνομικού ως υποψήφιου αγοραστή.

Ο αστυνομικός - «αγοραστής» έδωσε στη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών παραγγελία για 6.234 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1.037 γραμμάρια ηρωίνης και 90 γραμμάρια κοκαΐνης και οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ζήτησαν ως χρηματικό αντάλλαγμα 40.000 ευρώ.

Στη λιανική τους πώληση, οι ποσότητες που κατασχέθηκαν ισοδυναμούν με 15.000 δόσεις «λευκού θανάτου», 1.500 δόσεις κοκαΐνης και αμέτρητα τσιγαριλίκια χασίς. Το κέρδος από την πώλησή τους στα στέκια τοξικομανών υπολογίζονται στις 340.000 ευρώ.

Οι τρεις αλλοδαποί -οι δύο αδέρφια μεταξύ τους- ηλικίας 27, 29 και 31 έτους εμφανίστηκαν στις 8.30 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως. Ο αστυνομικός - «αγοραστής» συναντήθηκε με τον 31χρονο αλλοδαπό και ο δεύτερος ζήτησε τα μετρητά. Μέτρησε τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων και οδήγησε τον αστυνομικό στα πακέτα.

Σε 500 μέτρα απόσταση από το σημείο της αγοραπωλησίας, κοντά στη Νεάπολη, ανέμεναν οι άλλοι δύο Αλβανοί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο. Με την ανταλλαγή χρημάτων και ναρκωτικών, οι αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει διακριτικά το χώρο προχώρησαν σε έφοδο.

Όμως κατά τη διάρκεια των συλλήψεων ο 31χρονος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, παίρνοντας μαζί του την τσάντα με τα χρήματα. Επιβιβάστηκε στο δικό του αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασε στο σημείο της συνάντησης και είχε σταθμεύσει κοντά, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και κινήθηκε προς τη Νέα Αγχίαλο.

Η δύναμη των 13 αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενισχύθηκε ακαριαία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ -κλήθηκαν ακόμη και αστυνομικοί που βρίσκονταν σε άδεια- και με περιπολικά και δίκυκλες μοτοσικλέτες ξεκίνησε η περιπετειώδης καταδίωξη του 31χρονου Αλβανού μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών.

Ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην Αγχίαλο και προσπάθησε να κρυφτεί σε ταράτσα ακατοίκητης, σύμφωνα με την αστυνομία, οικοδομής στο κέντρο της πόλης.

Η Αγχίαλος ζώστηκε από αστυνομικούς και περιπολικά που προχώρησαν σε μπλόκο της κυκλοφορίας και «χτένισαν» την περιοχή, καταφέρνοντας να εντοπίσουν τον δράστη που αποπειράθηκε να διαφύγει και να τον συλλάβουν. Στα χέρια του συνέχιζε να κρατά την τσάντα με τις 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις δράστες διέμεναν νόμιμα στην Αθήνα. Ο ένας έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση μαστροπείας.
Το ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν νοικιασμένο. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου.

Λεπτομέρειες της επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Μανωλάς, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στο Διοικητή του ΤΔΝ Γιάννη Τόλια και τους αστυνομικούς του Τμήματος.

Με τη χθεσινή υπόθεση ο Γιάννης Τόλιας κλείνει τον κύκλο του με πολλές επιτυχίες ως διοικητής του Τμήματος Δίωξης, καθώς μετά την αναβάθμισή του αναλαμβάνει διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

TAXYΔΡOMOΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου