Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Χρεοκοπία έτσι ή αλλιώς θα υπάρξει

Ο δρόμος διεξόδου από την κρίση είναι ένας, σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα.

Είναι η «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η λαϊκή εξουσία», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες με θέμα την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Η ίδια υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, καθώς πρόκειται για «διαχειριστικό τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης».

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, «χρεοκοπία θα υπάρξει είτε είναι επιλεκτική είτε δεν θεωρηθεί χρεοκοπία», ενώ τόνισε επίσης: «Ο λαός δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο απ' όσα έχει πάθει. Ο μόνος δρόμος είναι να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και να επικρατήσει λαϊκή εξουσία».

Προέβλεψε δε ότι η κρίση χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν αποκλείεται να οδηγήσει τα επόμενα χρόνια σε διάλυση και της ΟΝΕ. Αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία η επιστροφή στη δραχμή αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφική, είπε ότι «παραχαράχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα άλλα κόμματα». Πρόσθεσε δε ότι «αν γίνει με κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια, τα βάρη θα πέσουν στο λαό. Αν μας πουν "έξω από την ΟΝΕ", δεν θα βάλουμε πλερέζες».

Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, με αφορμή την κρίση προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι «τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι ισχυροί όμιλοι του χρηματοπιστωτικού τομέα διαπραγματεύονται την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς ελεγχόμενη χρεοκοπία». Εκτιμά δε ότι θα συνεχιστεί «η επίθεση της άρχουσας τάξης για διασφάλιση φτηνότερης εργατικής δύναμης, επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου