Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν λεφτά για νέες κορύνες

Τη χαρά τους έχουν βρει όσοι δεν ήθελαν τις κορύνες. Ο Δήμος αδυνατεί να αντικαταστήσει τις χαλασμένες ή όσες έχουν αφαιρεθεί καθώς χρωστά 15.200 ευρώ στον προμηθευτή, ο οποίος αρνείται να δώσει καινούργιες αν δεν πληρωθεί!!!

Στα περισσότερα σημεία που υπάρχουν κορύνες, κυρίως στην Καρτάλη, την Ιωλκού και την Αναλήψεως, μεγάλο μέρος τους είναι χαλασμένο από τα οχήματα που περνάνε από πάνω τους για να αλλάξουν λωρίδα.

Την ίδια στιγμή όμως εκτός από τις χαλασμένες κορύνες κάτοικοι κυρίως της Καρτάλη και της Ιωλκού αναφέρουν ότι σχεδόν καθημερινά άγνωστοι τις αφαιρούν με αποτέλεσμα κομμάτια δρόμου να μένουν χωρίς κορύνες.

Το πρόβλημα επιβεβαιώνει και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Πελεκάνος, ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι ειδικά στην Καρτάλη και στο κομμάτι μεταξύ Κωνσταντά και Γαζή γίνεται συστηματική αφαίρεση των κορυνών.

Εν τω μεταξύ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος αναφέρει ότι γνωρίζει την ανάγκη αντικατάστασης και συμπλήρωσης κορυνών, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Η προμήθεια έχει σταματήσει γιατί οφείλουμε το ποσό των 15.200 ευρώ στο προμηθευτεί, ο οποίος αρνείται να μας δώσει καινούργιες αν δεν πληρώσουμε. Έχω ειδοποιήσει την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών την κ. Οικονόμου ώστε να δοθεί ένα ποσό και να ξεκινήσουμε πάλι να προμηθευόμαστε κορύνες».

Στο Βόλο έχουν εγκατασταθεί από τον Ιανουάριο του 2010 – σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Μόσχου – 1.232 κορύνες συνολικά και αναλυτικά υπάρχουν:
- 270 στην οδό Γ. Λαμπράκη
- 342 στην οδό Ιάσονος
- 354 στην οδό Κ. Καρτάλη
- 364 στην οδό Ιωλκού και
- 50 στις οδούς Αναλήψεως και Πολυμέρη
Η κάθε κορύνα κοστίζει 14 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.
Πρέπει να αναφερθεί ότι πριν ξεκινήσει το πρόβλημα ο Δήμος είχε ξεκινήσει να τοποθετεί κορύνες και σε μερικές διασταυρώσεις για να σταματήσει το παράνομο παρκάρισμα αλλά και να μην κλείνουν οι είσοδοι καταστημάτων - διαβάσεων και ραμπών αναπήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου